Oyunlarda Yüksek FPS Almak İçin Napmalıyız ? ( Csgo - Lol - GtaV ) #CroyaleHaberleri






Bilgisayar oyunları çoğumuzun en büyük zevklerindendir. Oyun oynayan herkesin en merak ettiği konulardan biri de FPS arttırma yollarıdır. Oyuncular, oyundan en iyi grafikleri sunmasını, bilgisayarının en yüksek kalitede oynamasına imkan tanımasını ister. Fakat bazı bilgisayarlarda kaliteyi geçin, oyun oynamak bile işkencedir. Sürekli donmalar ve FPS sorunu oyuncuları çileden çıkarır. Bu yazımda LoL, CS GO gibi oyunlar için FPS arttırma yollarından ve FPS sorunu çözümünden bahsedeceğim.
Oyuncular League of Legends, DOTA, CS GO ya da diğer online oyunları oynarken FPS düşmesi sorunuyla birçok kez karşılaşabiliyor. Oyunlarda FPS arttırma yolları yok değil.
Düşük FPS’in çeşitli nedenleri olabilir. Bilgisayarınız o oyunu oynatabilecek düzeyde olsa da sürekli kasma ve donma sorunları yaşıyor olabilirsiniz. FPS arttırma için bazı basit ipuçları vardır. Bunları uyguladığınızda gözle görülür bir FPS artışı elde edebilirsiniz. Gelelim FPS arttırma yollarına;

Razer-Cortex

Bu program bilgisayarınızda bazı basit işlemleri yaparak alacağınız FPS’i yükseltip oyun sırasında size daha kaliteli bir zaman yaşatabilir. Programı açıp oyunu oraya ekledikten sonra keyfinize bakın.



Razer Cortex
Razer Cortex

Oyun içi ayarlar

Oyun çözünürlüğü, grafik ayarları, gerçeklik gibi ayarları birçok görüntü ayarını alt seviyelere indirerek biraz düşük kalitede ama yüksek FPS’de oynayabilirsiniz.

Windows Aero

Bu ayar arka planda sürekli değişen duvar kağıtlarının bilgisayar enerjisini bitirmesine yol açıyor. Bunu kapatmanız sizin işinize yarar.

Virüs tarama

Bilgisayarınızda oyunları yavaşlatacak virüsler olabilir. Bu virüsleri tespit edin silmeden de oyunlarınızı eskisi gibi donmadan oynamanız mümkün olmayacaktır. Bilgisayarınızda bir virüs taraması yaparak durumu gözden geçirmeniz yararınıza olacaktır.



Virüs Tarama
Virüs Tarama

Soğutucu (FAN)

Soğutucunuz iyi değilse FPS’in yükselmesini beklemeyin. Yeni ve kaliteli bir soğutucu almak FPS’inizde çok büyük artış sağlayabilir.

Oyun esnasında açık program

Oyun oynarken arkada bir program veya sekme açıksa onu kapatıp oyununuza devam ediniz. Böylece bilgisayar oyuna yoğunlaşıp yüksek performans sağlayacaktır.

Arkaplan ve başlangıç uygulamaları

“Başlat/Çalıştır/Msconfig” Buraya girerek “Başlangıç” ikonuna tıklayın ve oradaki tik işaretli olan uygulamalardan işe yaramayanları kapatın. Bu FPS’de Artış Yaşatacak.

Hafıza (Hard-disk)

Bilgisayarınız hafızası dolmuş olabilir. Gereksiz dosyaları ve programları sildikten sonra FPS artışı görülebilir. Eğer hafızanızda yer varsa oyunu diğer başka bir yerel diske taşıyabilirsiniz.

Sürekli açık bilgisayar

Eğer bilgisayarınız uzun süredir açıksa, bu bilgisayar enerjisini sömürmüştür. Kapatıp bir süre sonra açmayı deneyiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.