Youtubede Hızlı Nasıl Gelişilir Youtube Algoritması - Youtubeye Seo Yapma ! #CroyaleHaberleri



Arama motoru optimizasyonu bazen doğru bazen yanlış olsa da her zaman bazı gruplara ayrılmak istenmiştir. Örneğin kurumsal SEO ve bireysel SEO ayrımı yanlış hatta gereksizdir. Çünkü “Search Engine Optimization” bir internet sitesini kurumsal ya da bireysel olarak algılamaz. Tam tersine tüm web siteleri hemen hemen aynı algoritmaların süzgecinden geçer. Tabi burada “.org” ya da “.gov” gibi alan adlarının bazı ayırıcı algoritmaları olduğu söylenebilir.

Bunun yanında büyük verinin süzülmesi ile ilgili zorlukları aşabilmek için bazı özel durumlar için yeni algoritmalar yaratılmıştır ve mobil cihazlar ya da Youtube konusunda bilinen optimize teknikleri dışında birkaç yeni SEO tekniği gerekiyor. Bu makalemde son günlerde sık karşılaştığım sorulardan bir tanesine yoğunlaşmaya karar verdim. Youtube SEO’su var mıdır? Varsa nasıl yapılır?
Arama motorları örneğin Google yaklaşık 250 algoritma çalıştırır. Yani Google internet sitelerini 250 değişik başlıkta tarar ve en uygun anahtar kelimede sıralamasına yerleştirir. Takdir edersiniz ki Youtube internetin kendisine göre hem yeni olduğu için hem de karışıklık açısında web sitelerine göre daha düzenli olduğu için bir Youtube SEO’su için yalnızca birkaç metrikten söz edebiliriz.
İnternet sitemizi optimize ederken toplam SEO çalışmamızın yaklaşık %60’lık kısmı kendi sitemizin kod dizini ve link çıkışları ile ilgilidir. Ancak Youtube SEO’sunda çalışmalarımızın tamamı Youtube’un içindedir. Sonuçta Youtube videomuzu izleyemiyor ve kendi içinde yalnızca videoya özel bir puanlama sistemi de yok. Bundan ötürü videomuzun kalitesi her ne kadar Youtube SEO’nun önemli bir adımı olsa da bu kalite Youtube için değil izleyici oyları için gereklidir.
Youtube SEO için dikkat etmemiz gereken 5 başlık vardır. Bunları sırasıyla inceleyelim.

Title (Başlık)

Google, çoğunluğunu videoların oluşturduğu bir sitede elbette ki tüm metinlere çok dikkat edecektir. Videonun başlığı 2 şekilde önemlidir. Bunlardan bir tanesi Youtube’un videonuzu hangi aramalarda göstereceğidir. Başlıkta ve diğer metriklerde bize yardımcı olması için Youtube Keyword Tool’u kullanmalıyız. Konumuza dair başlığı burada arattırdıktan sonra arama sonuçlar en geniş olan uygun kelimeleri başlığımıza eklemeliyiz. Başlığın bize yardımcı olacağı ikinci konu ise izleyicilerdir. İlgi çekici başlık size izleyici kazandırır ve videonuz ne kadar çok izlenirse o kadar çok yükselir.

Description (Açıklama)

Bu kısmı internet sitemizin sayfalarına özel hazırladığımız açıklamalar gibi doldurmalıyız. Tabi ki yine Youtube Keyword Tool’dan yardım alacağız. Anahtar kelime yoğunluğu yüksek olan bir açıklama hazırlamalıyız ki videoları izleyemeyen Youtube açıklamamız sayesinde bizi tanıyabilsin ve anahtar kelimelerimizde üst sıralara yerleştirebilsin.

Tags (Etiketler)

Etiketler videonuz ile alakalı bilgi ve spoiler veren ufak tanımlamalar gibi düşünülmeli. Videonuz için belirlediğiniz isim ile ilgili alternatifler çevresinde etiketler belirlemelisiniz. Örneğin, video adı “Youtube SEO Nasıl Yapılır?” ise etiketler “Youtube, SEO, Nasıl” olabilir. Böylece etiketleriniz videonuzun bilinme ve görüntülenme hızını arttıracaktır.

Category (Kategori)

Videonuzun kategorisi onun “Circle”ıdır. Örneğin videonuz bir müzik klibiyse “Music” adlı kategoriyi tercih etmelisiniz. Burada daha fazla izlenme sayısı olan kategorileri tercih etmeniz size bir avantaj sağlamayacaktır.

Sosyal Medya Paylaşımları

Üstte bahsettiğim 4 metrik ile alakalı optimizasyon çalışması yapmasanız bile videonuz yine de çok izleniyor olabilir. Güçlü bir sosyal medya ağı ile bunu sağlamanız mümkün. Özellikle Youtube hesabınız ile bağlanmış Google+ sayfanızın aktifliği ve aldığın +1’lerin videonuza katkısı büyük olacaktır.
Eğer güçlü ve kalabalık sosyal medya hesaplarınız var ise ve buralarda videonuzu paylaşırsanız izlenme sayısı artacaktır. İzlenme sayısı ne kadar artarsa o kadar paylaşılır, oylanır ve yorumlanır. Bu döngü devam ettiği sürece videonuz birinci sırada kalmaya devam edecektir.

2 yorum:

  1. Merhabalar,

    Öncelikle faydalı içeriklerle zenginleştirdiğiniz başarılı platformunuz için sizleri tebrik ederiz.
    Sitenizde (http://croyalehaberleri.blogspot.com.tr/2017/03/youtubede-hzl-nasl-gelisilir-youtube.html​​​​​​​ buradan) Youtube hizmetlerimizle ilgili ufak bir bilgi notu ve sayfamıza ait bir link (http://www.sadeceon.com/youtube) paylaşma konusunda sizinle iletişime geçmek istedik.

    Bu konuda bir çalışma yapmamız mümkün olur mu sizlerle?

    Teşekkürler
    Ekrem Yüksel
    Marketing Specialist
    www.sadeceon.com
    marketing@sadeceon.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ekrem Bey!

      Bloga uzun süre ara vermiştim ancak hitlerim hala düşmedi,
      isterseniz bir ara sizler ile görüşmek isterim.

      Dilerseniz mail adresim üzerinden bana iletmek istediklerinizi iletebilirsiniz.
      Facebook : www.facebook.com/croyalehaberleri
      İnstagram : www.instagram.com/softruhi

      Saygılarımızla, Croyalehaberleri

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.