Clash Royale - Supercell'in Düşünerek Getirdiği Efsane Kartlar #CroyaleHaberleri


Konuya Geçmeden Önce Sizlerle Birşey Paylasmak İstiyorum.
Sağ Tarafta Çıkan Bizi Sosyal MediaÜzerinden Takip  Ediniz Yanındaki İconlara Tıklayarak Bizleri Takip Ederek Destek Olabilirsiniz. 
Hadi Konuya Geçelim

Supercell'in Clash of Clans'ı büyük bir başarı haline getirmesinden sonra, kimse Clash Royale gibi, mobil platformların League of Legends'ı olabilecek kalitede bir oyun beklemiyordu bu yapımcıdan. Bu yüzden de yavaş yavaş başladı Clash Royale macerası. İlk başta insanlar eğlenmek için oynuyorlardı, daha sonra oyuna rekabet eklendi ve şimdilerde hem turnuvalarıyla, hem oyun içine eklenen "challange"larla tam anlamıyla mobil eSporun en gözdelerinden biri haline geldi.
Hal böyle olunca, biz de oturup Clash Royale'in en şık, en güzel, en işe yarar kartları hangileri onlara bakalım dedik. Bu kriterleri karşılayan ise efsanevi kartlar oldu.
Çok fazla efsanevi kart olduğu için listeyi biraz daralttık ve işte karşınızda Supercell'in müthiş başarısı Clash Royale'in en iyi efsanevi kartları

Madenci 


Clash Royale madenci ile ilgili görsel sonucu
Madenci oyuna sonradan eklenen efsanevi kartlar arasında ve bize kalırsa, üç manalık değeriyle Clash Royale'in en önemli kartlarından birisi. Hem oyuna ilk defa "haritanın istediğiniz herhangi bir yerine gidebilen birim" kavramını (Goblin Fıçısı'nı saymazsak) soktu, hem de birinci seviyede sahip olduğu yüksek tanklıkla Knight'ın verdiği her şeyi, aynı mana değerinde vermeye başladı.
Oyuna eklendikten sonra herkes bir şekilde (ya savaşıp sandık kazanarak, ya da yeşil taşlarla sandık satın alarak) kendine bir Madenci buldu ve ana destesine koydu. Kimisi karşı tarafın prensesini alt etmek için kullandı Madenci'yi, kimisi de eliksir toplayıcıları öldürüp pozitif eliksir takası yapmak için. Ama amaç ne olursa olsun, Madenci çıkışından onca süre geçmesine rağmen, hala çok yüksek önem arz ediyor. Özellikle de altıncı arena ve üstünde.

Tomruk


Tomruk clash royale ile ilgili görsel sonucu

Clash Royale'in düşük kupalı büyük yoğunluğu, tekli birimleri öldürmek için Çarp'ı kullanır. Hem 2 mana olması, hem de vurduğu birimleri sersemletmesi, Çarp'ı doğru kullanıldığında 5 manalık Minyon Ordusu'nu bile dize getirebilir konumda tutar. Ama biraz yukarı çıkıp 8 ve 9. arenalara baktığınızda, Tomruk'un Çarp'tan daha yaygın olduğunu görürsünüz. Neden mi?
Bunun aslında birkaç farklı sebebi var. Öncelikle Tomruk, Clash Royale'de knock-back dediğimiz mekaniği kullanan (vurduğu birimi geriye ittirme) iki karttan birisi. Diğeri de Bowler ama o bir büyü değil, bu yüzden de 5 manalık eliksir değeri insanları biraz düşündürüyor. Öte yandan Tomruk, eğer doğru seviyelerde yakalayabilirseniz, karşı tarafın prensesini tek seferde avlayabileceğiniz bir kart. Üstelik bunu yaparken hem pozitif eliksir takasına girmiş, (Prenses: 3 mana, Tomruk: 2 mana) hem de rakibinizin kulesine Tomruk'un seviyesine göre bedava bir hasar vermiş oluyorsunuz. Ve son olarak Tomruk, toplu birimleri tek seferde yok edebilecek şekilde tasarlanmış. İskelet Ordusu, Barbarlar, Goblinler aklınıza hangi toplu birim gelirse gelsin, Tomruk hepsiyle baş edebiliyor. Bu da onu en önemli Clash Royale efsanevilerinin arasına Katmayı başarıyor.

Felaket Ejderi - Cehenem Ejderi 


Cehennem ejderi transparent ile ilgili görsel sonucu



Supercell'in geçtiğimiz aylarda başlattığı kampanyasıyla oyuna eklenecek kartların önceden görülebilmesi tüm oyuncuları mutlu etti. Bu özelliğin ilk gösterdiği kartsa Felaket Ejderi'ydi ve bu yüzden çok yoğun sohbetler yapıldı Clash Royale topluluklarında. Kart nihayet çıktığında, herkes onu elde etmek için para verip onlarca, yüzlerce sandık açtı ve bir şekilde bu efsanevi kartı koleksiyonuna eklemeyi başardı. Buradan sonraysa Clash Royale'de ip koptu.
Sadece Felaket Kulesi'nin barındırdığı "damage over time" mekaniğine sahip yeni bir kart gelmişti oyuna ve tek başına bırakıldığında Clash Royale'in en tank kartlarından olan DevP.E.K.K.A. ve Lav Tazısı gibi isimeleri tek çırpıda yere serebiliyordu. Öte yandan Felaket Ejderi kulelere de aynı şekilde vurduğu için, bu kartı savunamadığınız her an, kuleniz gidebilir konumdaydı. Neyse ki Supercell yaptığı denge değişiklikleriyle Felaket Ejderi'ni biraz da olsa dengeledi ve şu an eskiden olduğu kadar büyük tehlike arz etmiyor. Ama kendisi yine de oyunun en tehlikeli efsanevi kartlarından birisi.

1 yorum:

  1. Bi Hata Yüzünden Fotoraflar Cıkmıyor Telif Yuzunden Kusururuma Bakmayın.!

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.